OM EXPLICA


 


 

”Jag har en genuint stark tro på människans förmåga till utveckling och förändring. Hur vi kan optimera våra egna och andras resurser genom ett starkt ledarskap och självledarskap, styra oss mot mål och mening och skapa hållbar framgång.”
 

Explica erbjuder utveckling av ledare, medarbetare, ledningsgrupper, team och organisationer. Vi vill bidra till personlig och organisatorisk utveckling som skapar resursstyrka, hållbarhet och goda resultat för både individ och organisation.

I framgångsrika organisationer samverkar det utvecklande ledarskapet med det utvecklande medarbetarskapet. Det bygger på en ömsesidig balans mellan organisation, grupp, ledare och medarbetare. Vilket skapar förutsättningar för tillit, engagemang och högre effekt i organisationen.

En mer komplex och föränderlig omvärld ställer högre krav på både ledare och medarbetare. Framtidens ledarskap handlar om att driva och hantera förändring samt att genom tillitsbaserat ledarskap och styrning bidra till större utväxling av resurser och potential för verksamheten som helhet.

Explicas intention är alltid ett personligt och professionellt bemötande och ett förtroendefullt och kompetent samarbete. Alla utvecklingsinsatser och förändringsuppdrag specialanpassas utifrån kundens behov och målbild. Genom behovsanalys och i dialog arbetar vi fram lösningar och handlingsplan som sedan genomförs utifrån individens och/eller organisationens förutsättningar.

De utvecklingsprogram, koncept och skräddarsydda lösningar vi erbjuder utgår från aktuell forskning och beprövade teorier och metoder. Vi har lång erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete och ett stort och personligt engagemang. Tillsammans skapar det grund för professionella lösningar och bidrar med effektfulla metoder och verktyg.

Konsultprofil
Marie Sandgren är auktoriserad samtalsterapeut i psykosyntes och har grundläggande psykoterapeututbildning (steg-1 kompetens) med inriktning mot integrativ psykoterapi, KBT och ACT. Hon har handledarutbildning och även fortbildning inom neuropsykologi och Compassionfokuserad terapi, CFT. Är också utbildad handledare i Utvecklande Ledarskap (UL) och Indirekt Ledarskap (IL) via Försvarshögskolan. Hon har även utbildning som master practitioner i NLP via INLPTA, certifiering som integrativ coach och diplomering som samtalscoach i psykosyntes.

Marie har mer än 15 års erfarenhet av att arbeta med individ-, team- och ledarutveckling. Hon har arbetat med uppdrag inom ledarskapsutveckling, medarbetarutveckling, strategisk ledningsgruppsutveckling samt teamutveckling, grupphandledning, teamsamverkansprocesser och förändringsarbete. Även med chefshandledning, medarbetarhandledning och samtalsterapi. Samt som handledare vid utbildning i Utvecklande ledarskap (UL) och Indirekt ledarskap (IL) utifrån Försvarshögskolans koncpet samt för Utvecklande Medarbetarskap (UM). Med uppdragsgivare främst inom kommunal och offentlig verksamhet,  men även inom näringslivet.

Marie är ansluten till psykosyntesförbundet och till SCIS (Sveriges certifierade integrativa coacher). Vilket bland annat omfattar ansvarsförsäkring och kvalitetssäkring, etiska riktlinjer och tystnadsplikt.




 

- Hållbart självledarskap -
En förutsättning för ett utvecklande ledarskap, medarbetarskap och teamutveckling.

Här kan du läsa mer om självledarskap!